Κρασάκι, τελικά δεν είναι και τόσο αθώο.

Σχετικά με το λευκό κρασί και τη δυσχρωμία των δοντιών αναφέρθηκε μία έρευνα στο Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Οδοντιατρικών Ερευνών στο Μαϊάμι. Χρησιμοποιώντας δόντια βοοειδών οι μελέτη έδειξε πως το λευκό κρασί έχει την ιδιότητα να διαβρώνει τις επιφάνειες των δοντιών. Η χρήση του κρασιού επί 1 ώρα είναι σε θέση να χρωματίσει περισσότερο τα δόντια με διάφορες χρωστικές, όπως τσάι, καφέ, χυμοί, κακάο, σοκολάτα, αναψυκτικά κ.ά.

Γιατί μία ώρα; Η χρονική περίοδος ισοδυναμεί της κατανάλωσης κρασιού κατά τη διάρκεια δείπνου κι είναι αρκετή ώστε να δημιουργηθούν μικροσκοπικές διαβρώσεις στην επιφάνεια των δοντιών, οι οποίες με τη σειρά τους συγκρατούν τις χρωστικές ουσίες. Τέλος, το κόκκινο κρασί είναι περισσότερο βλαβερό. Εμπεριέχει ήδη τις χρωστικές ουσίες του που παράλληλα διαβρώνουν και χρωματίζουν τα δόντια.

Παν μέτρο άριστον παιδιά κι όλα θα πάνε καλά.

Dr. Κωνσταντίνος Δαβιτίδης

Dr. Κωνσταντίνος Δαβιτίδης

Συντάκτης

Βιογραφικό Μεγάλωσε στη Καλλιθέα Αττικής, όπου εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του το 1981. Τελείωσε το 23ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Καλλιθέας. Οδοντίατρος με σπουδές στην Ιατρική Στοματολογία και ειδικότητα στην Προληπτική Οδοντιατρική και Αθλητική Τραυματολογία. Διευθύνει το πρώτο στην Ελλάδα ιδιωτικό Οδοντιατρικό Κέντρο Save Your Smile προσβάσιμο και ειδικά εξοπλισμένο για άτομα με κινητικά προβλήματα. Κάτοχος Παγκόσμιας ευρεσιτεχνίας ΟΒΙ (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) στον τρόπο και τον τύπο κατασκευής νάρθηκα στοματικής προστασίας PLAYSAFE σε αθλητές μαχητικών αγωνισμάτων. Ιατρικός Λειτουργός Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, κατά το διάστημα των οποίων είχε αναλάβει την προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας Πυγμαχίας. Ομοσπονδιακός οδοντίατρος Εθνικών ομάδων Καράτε, Πυγμαχίας και Kick Boxing από το 1998 μέχρι σήμερα. Από τους βασικούς αρθρογράφους και συνεργάτης στο fightsports.gr στη στήλη medcorner.

δείτε όλα τα άρθρα

Αφήστε μια απάντηση