Σχετικά με το λευκό κρασί και τη δυσχρωμία των δοντιών αναφέρθηκε μία έρευνα στο Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Οδοντιατρικών Ερευνών στο Μαϊάμι. Χρησιμοποιώντας δόντια βοοειδών οι μελέτη έδειξε πως το λευκό κρασί έχει την ιδιότητα να διαβρώνει τις επιφάνειες των δοντιών. Η χρήση του κρασιού επί 1 ώρα είναι σε θέση να χρωματίσει περισσότερο τα δόντια με διάφορες χρωστικές, όπως τσάι, καφέ, χυμοί, κακάο, σοκολάτα, αναψυκτικά κ.ά.
Γιατί μία ώρα; Η χρονική περίοδος ισοδυναμεί της κατανάλωσης κρασιού κατά τη διάρκεια δείπνου κι είναι αρκετή ώστε να δημιουργηθούν μικροσκοπικές διαβρώσεις στην επιφάνεια των δοντιών, οι οποίες με τη σειρά τους συγκρατούν τις χρωστικές ουσίες. Τέλος, το κόκκινο κρασί είναι περισσότερο βλαβερό. Εμπεριέχει ήδη τις χρωστικές ουσίες του που παράλληλα διαβρώνουν και χρωματίζουν τα δόντια.
Παν μέτρο άριστον παιδιά κι όλα θα πάνε καλά.