Καθάρισες τα δόντια σου ή απλώς τα βούρτσισες;

Στοματική υγιεινή. Πόσο περίπλοκες και δυσνόητες είναι τις περισσότερες φορές οι πληροφορίες που δίδονται στον κόσμο; Τα περιπλέκουν αρκετά κι οι εταιρείες, διότι απλούστατα τα πάντα είναι θέμα marketing. Ας δούμε παρακάτω ένα προϊόν, στην καλύτερη αγορασμένο, αλλά ξεχασμένο κι αχρησιμοποίητο επί χρόνια στο ράφι του μπάνιου.

Οδοντικό νήμα, το προϊόν στοματικής φροντίδας που σπάνια διαφημίζεται, είναι πάμφθηνο και πολύ αποδοτικό. Όλες οι μεγάλες εταιρείες στοματικής φροντίδας το παράγουν, υπάρχει σαν προϊόν στους καταλόγους τους, αλλά δεν το διαφημίζουν. Απλούστατα πουλάει από μόνο του.

Κοστίζει 1 έως 3 ευρώ το πολύ, φανταστείτε τα 50 μέτρα.
Πωλείται σκέτο ή κυρωμένο (προτείνεται), στρογγυλό ή επίπεδο – flat (προτείνεται), εμποτισμένο με αρωματικές ή αντισηπτικές ουσίες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: χρησιμοποιείται μετά το βούρτσισμα δοντιών.

Όσο διαστημική, ηλεκτρικά ενισχυμένη είναι η οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιείται ΔΕΝ είναι σε θέση να αφαιρέσει τα μόρια τροφών που εγκλωβίζονται ανάμεσα από τα δόντια. Η τροφή παραμένει, δεν αφαιρείται αποτελεσματικά με τη χρήση οδοντόβουρτσας, με όλη τη σημασία της λέξεως σαπίζει, καταστρέφοντας εν συνεχεία τα δόντια, εμφανίζεται τερηδόνα.
Κάντε ένα πείραμα: βουρτσίστε τα δόντια, δύο και τρείς φορές, μετά κάντε χρήση νήματος, είναι σίγουρο ότι εκ των υστέρων θα αφαιρέσετε αρκετά μόρια τροφής με τη χρήση νήματος.

ΜΗΝ ξεχνάτε: Χρήση νήματος μετά το βούρτσισμα κι οπωσδήποτε πριν πέσετε για ύπνο. Είναι χρήσιμο, φθηνό και άκρως αποτελεσματικό.

Dr. Κωνσταντίνος Δαβιτίδης

Dr. Κωνσταντίνος Δαβιτίδης

Συντάκτης

Βιογραφικό Μεγάλωσε στη Καλλιθέα Αττικής, όπου εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του το 1981. Τελείωσε το 23ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Καλλιθέας. Οδοντίατρος με σπουδές στην Ιατρική Στοματολογία και ειδικότητα στην Προληπτική Οδοντιατρική και Αθλητική Τραυματολογία. Διευθύνει το πρώτο στην Ελλάδα ιδιωτικό Οδοντιατρικό Κέντρο Save Your Smile προσβάσιμο και ειδικά εξοπλισμένο για άτομα με κινητικά προβλήματα. Κάτοχος Παγκόσμιας ευρεσιτεχνίας ΟΒΙ (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) στον τρόπο και τον τύπο κατασκευής νάρθηκα στοματικής προστασίας PLAYSAFE σε αθλητές μαχητικών αγωνισμάτων. Ιατρικός Λειτουργός Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, κατά το διάστημα των οποίων είχε αναλάβει την προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας Πυγμαχίας. Ομοσπονδιακός οδοντίατρος Εθνικών ομάδων Καράτε, Πυγμαχίας και Kick Boxing από το 1998 μέχρι σήμερα. Από τους βασικούς αρθρογράφους και συνεργάτης στο fightsports.gr στη στήλη medcorner.

δείτε όλα τα άρθρα

Αφήστε μια απάντηση