Το πίσω τμήμα της γλώσσας καλύπτεται πάντοτε με υπολείμματα τροφών και μικροοργανισμών, αυτό είναι επί της ουσίας το λευκό, κίτρινο ή γκρίζο στρώμα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω στη γλώσσα. Η αποσύνθεση των άνω στοιχείων παράγει υδρόθειο κι εν συνεχεία τις λεγόμενες μεθυμερκαπτάνες, ουσίες άμεσα υπεύθυνες για τη στοματική κακοσμία στο 90% των περιπτώσεων.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Η χρήση μίας απλής οδοντόβουρτσας κατά τη διάρκεια καθαρισμού δοντιών είναι σε θέση να αποξέσει και να καθαρίσει μηχανικά τη γλώσσα κι η κακοσμία τέλος.
Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως ενοχλούνται από την επαφή κάποιου ξένου αντικειμένου πίσω στο λαιμό ή τη γλώσσα τους, ενώ ορισμένοι μόνο και μόνο στην ιδέα ότι κάτι θα ακουμπήσει τη γλώσσα ήδη νιώθουν μία τάση προς εμετό. Λιγότεροι είναι αυτοί που σκέπτονται την ενόχληση που προκαλεί η κακοσμία του στόματος στους άλλους…
Μετά από συγκεκριμένες οδηγίες από έμπειρο προσωπικό οδοντίατρο ο καθαρισμός της γλώσσας τυποποιείται και γίνεται μία απλή καθημερινή συνήθεια.
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΙΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ !