Γλώσσα και στοματική κακοσμία…

Το πίσω τμήμα της γλώσσας καλύπτεται πάντοτε με υπολείμματα τροφών και μικροοργανισμών, αυτό είναι επί της ουσίας το λευκό, κίτρινο ή γκρίζο στρώμα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω στη γλώσσα. Η αποσύνθεση των άνω στοιχείων παράγει υδρόθειο κι εν συνεχεία τις λεγόμενες μεθυμερκαπτάνες, ουσίες άμεσα υπεύθυνες για τη στοματική κακοσμία στο 90% των περιπτώσεων.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Η χρήση μίας απλής οδοντόβουρτσας κατά τη διάρκεια καθαρισμού δοντιών είναι σε θέση να αποξέσει και να καθαρίσει μηχανικά τη γλώσσα κι η κακοσμία τέλος.
Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως ενοχλούνται από την επαφή κάποιου ξένου αντικειμένου πίσω στο λαιμό ή τη γλώσσα τους, ενώ ορισμένοι μόνο και μόνο στην ιδέα ότι κάτι θα ακουμπήσει τη γλώσσα ήδη νιώθουν μία τάση προς εμετό. Λιγότεροι είναι αυτοί που σκέπτονται την ενόχληση που προκαλεί η κακοσμία του στόματος στους άλλους…
Μετά από συγκεκριμένες οδηγίες από έμπειρο προσωπικό οδοντίατρο ο καθαρισμός της γλώσσας τυποποιείται και γίνεται μία απλή καθημερινή συνήθεια.

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΙΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ !

 

Dr. Κωνσταντίνος Δαβιτίδης

Dr. Κωνσταντίνος Δαβιτίδης

Συντάκτης

Βιογραφικό Μεγάλωσε στη Καλλιθέα Αττικής, όπου εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του το 1981. Τελείωσε το 23ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Καλλιθέας. Οδοντίατρος με σπουδές στην Ιατρική Στοματολογία και ειδικότητα στην Προληπτική Οδοντιατρική και Αθλητική Τραυματολογία. Διευθύνει το πρώτο στην Ελλάδα ιδιωτικό Οδοντιατρικό Κέντρο Save Your Smile προσβάσιμο και ειδικά εξοπλισμένο για άτομα με κινητικά προβλήματα. Κάτοχος Παγκόσμιας ευρεσιτεχνίας ΟΒΙ (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) στον τρόπο και τον τύπο κατασκευής νάρθηκα στοματικής προστασίας PLAYSAFE σε αθλητές μαχητικών αγωνισμάτων. Ιατρικός Λειτουργός Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, κατά το διάστημα των οποίων είχε αναλάβει την προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας Πυγμαχίας. Ομοσπονδιακός οδοντίατρος Εθνικών ομάδων Καράτε, Πυγμαχίας και Kick Boxing από το 1998 μέχρι σήμερα. Από τους βασικούς αρθρογράφους και συνεργάτης στο fightsports.gr στη στήλη medcorner.

δείτε όλα τα άρθρα

Αφήστε μια απάντηση